Massages

Holistische massage

Je hebt een druk leven en af en toe behoefte aan een moment van rust en volledige ontspanning. Of soms is het even op, je voelt je gespannen, moe, niet lekker in je vel. Met rug- en nekklachten en té vaak hoofdpijn. Misschien loop je al een tijd rond met vage klachten, die maar niet overgaan. Een holistische massage kan dan helpen. Deze massage brengt lichaam en geest weer in verbinding én in balans.

Met een holistische massage behandel ik niet alleen je fysieke klachten. We kijken samen ook naar mentale en emotionele dingen die er op dat moment spelen. Lichaam en geest hangen nu eenmaal nauw samen. Wanneer de balans verstoord raakt, kunnen lichamelijke klachten ontstaan en uiteindelijk kun je er zelfs ziek van worden. Met een holistische massage zorgen we dat je lichaam heelt door fysieke klachten aan te pakken en je lichaam op een diep niveau te ontspannen.

Tegelijkertijd geeft jouw lichaam tijdens de massage signalen die iets onder de aandacht willen brengen. Die signalen kunnen pijnlijke plekken in je lichaam zijn, maar soms ook emoties en gedachten die naar boven komen. Door aandacht te besteden aan de signalen van je lichaam, word je bewust van wat er speelt. Je krijgt meer inzicht in jezelf. Tegelijkertijd maak je contact met je lichaam en leer je weer voelen wat er gebeurt in jouw leven en wat jij daarmee wilt.

Met deze massage bereik je goede resultaten bij klachten zoals:

 • Vermoeidheid, slecht slapen en burn-out.
 • Nek-, schouder-, en rugpijn.
 • Gevoel van stress en niet lekker in je vel zitten.
 • Alles is te veel en je ziet het even niet meer zitten.
 • Langdurige pijn in spieren en gewrichten.
 • Angst, verdriet, eenzaamheid en/of somberheid.

Wat levert de massage op?

Van denken naar voelen. De holistische massage zorgt dat je bewust contact maakt met jezelf. Het wordt niet alleen helder wat er speelt in jouw leven, maar ook wie je bent, wat je wilt en wat bij jou past.

Wat je mag loslaten, laat je los. Dat geeft ruimte. Je voelt je krachtiger en energieker. Je durft weer beter op je gevoel te vertrouwen en weet dat het goed is zoals jij het doet. Omdat jouw manier bij jou past!

Met massage zorg je voor:

 • Vermindering van fysieke klachten.
 • Bewustwording van wat er speelt.
 • Meer vertrouwen in jezelf en in de toekomst.
 • Gevoel van opluchting en ruimte.
 • Meer energie en zin in dingen doen.
 • Beter op je gevoel kunnen en durven vertrouwen.
 • Ontspanning en rust.

Massage bij kanker

Een heel bijzondere ontspanningsmassage is de Massage bij kanker
Lees verder…

Massage bij lichamelijke klachten
Indien sprake is van een specifieke klacht dan gaan we tijdens het intake gesprek onderzoeken waaruit de klacht bestaat. In samenspraak maken we daarna een plan van aanpak.
Lees verder…..

Massage bij stress en burn-out klachten

Heb je last van stress of burn-out klachten dan kan een goede holistische massage jou weer rust geven en je ondersteunen in jouw herstelproces.

Vaak hoor ik dat bij dit soort klachten praten alleen niet helpt. Dat komt omdat deze klachten niet alleen in je hoofd zitten, maar voelbaar zijn in je hele lichaam. Een massage verbindt je denken weer met je voelen en je emoties.

Het beste is om voor een massagesessie van 90 minuten te kiezen. We beginnen dan met een gesprek waarna de massage volgt en we sluiten af met een korte evaluatie. De hiervoor geschikte massages zijn onder andere de massage bij stress klachten, de Mindfulness-massage, of de Chakra-massage.

Massage bij stress

Bij deze massage is volle aandacht voor die plekken waar stress en vermoeidheid vaak het meest voelbaar zijn, rond je nek en schouders. De aangename massagetechnieken en zachte bewegingen geven je maximale ontspanning. Daarnaast is er ook aandacht voor de oorzaak van de stress.
Lees verder…..

Mindfulness-Massage

Dit is een combinatie van massage en mindfulness die een diepe bewustwording creëert. Door de massage maak je een verbinding tussen je denken en voelen, door de mindfulness ben je in het hier en nu en neem je je gedachtes zonder oordeel waar. Door de bewustwording komt er duidelijkheid in de waardes en achtergronden van je denken en voelen.
Lees verder…..

Chakra-Massage

Een massage gebaseerd op de oosterse wijsheid van de chakra’s
Speciaal voor jou als je een verlangen hebt naar meer voelen.

De Chakra massage is een serie van 4 fantastische massages gebaseerd op de oosterse wijsheid van de chakra’s.
De eerste massage begint bij het begin; met ons bekken, ons bestaansrecht, het 1e en 2e chakra. Het gebied van de stuit, sacrum en onderbuik. De massage richt zich op het bekkengebied aan de achterzijde van het lichaam. “Ik mag er zijn”, “ik mag voelen en genieten”
De tweede massage gaat verder naar boven….
Lees verder…..

Combinatie van massages

Natuurlijk is het ook mogelijk om een combinatie van de bovenstaande massages te maken.
Bijvoorbeeld eerst een klacht gerichte massage gevolgd door een ontspanningsmassage.

Kwaliteit van je leven

De massages zijn geen alternatief voor een medisch advies of een medische diagnose gegeven door een arts of medische specialist. Het is wel een pad naar het verbeteren van de kwaliteit van je leven.