Massage technieken

Op basis van jouw wensen, die duidelijk worden tijdens ons intakegesprek, maak ik bij de verschillende soorten massages gebruik van een of meerdere massagetechnieken. De intensiteit van elke techniek en de snelheid waar deze mee wordt uitgevoerd is bepalend voor het gewenste effect en resultaat.

Klassieke massage:

Vormt de basis voor ontspanning van lichaam en geest. Met verschillende technieken (intermitterend drukken, strijken, kneden en wrijven) worden weefsels en spieren weer soepel gemaakt en de weerstand vergroot. Werkt stimulerend voor de algehele gezondheid. De massage kan zowel activerend als rustgevend gegeven worden. Zie ook de ontspanningsmassage, hierbij wordt de klassieke massage meestal toegepast.

Triggerpoint therapie:

Hoofdpijn-, nek-, schouder- en rugpijn zijn voor veel mensen terugkerende ongemakken. Om die te onderdrukken, gaan ze vroeg naar bed, doen rustig aan of slikken ze een pijnstiller. Weinigen weten dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints – hypergevoelige plekjes in het spierweefsel. Triggerpoints kunnen ontstaan door stress, overbelasting, verwondingen, littekens, drugs, alcohol of chemische stoffen. Door triggerpoint-therapie, het uitoefenen van druk op die plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kan de functie van een verzwakt lichaamsdeel weer verbeteren. Tijdens een massage worden deze triggerpoints bewerkt, indien gewenst. Het kan wat onplezierig aanvoelen, maar het geeft direct verlichting in het pijnlijke deel van het lichaam. We gaan samen op zoek naar jouw triggerpoints. Hierna krijg je ook huiswerk mee om je eigen triggerpoints zelf verder te behandelen, zodat je niet geheel afhankelijk bent van de triggerpoint coach of masseur. Je lichaam zal snel anders en soepeler aanvoelen.

Cupping massage

Is een oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. De oudste verwijzingen van het gebruik van cupping komen uit China en maakt deel uit van de traditionele lichaamswerken en fysiotherapie van de Chinese geneeskunde. Bij mij maakt de cupping massage een deel uit van de totale behandeling. Cupping is niet pijnlijk en stimuleert de bloedcirculatie en heft blokkades op. Cupping massage is een langzame en ontspannende massage met het gebruik van siliconen cups en olie. De cups worden gebruikt om gifstoffen van de spieren vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken en de bloedsomloop te verbeteren dit zorgt voor vermindering van pijn en een verbetering van ons welzijn. Afhankelijk van de intensiteit en de duur dat de cups geplaatst worden kan dit vertekeningen van de huid geven die meestal na 2 – 3 dagen weer weg zijn. Na de behandeling zal de patiënt warmte en vermindering van pijn ervaren.

Pulsen:

Het lichaam wordt ritmisch in beweging gebracht waardoor het lichaam kan ontspannen. Dit geeft een diepe ontspanning van binnenuit

Stretchen:

Dit bestaat uit het op lengte en spanning brengen van de spieren. Werkt revitaliserend, activeert de zintuigen en laat vastgezette spanning vrij. Het stretchen wordt algemeen toegepast gedurende de massagesessie en vaak ook op een spiergroep nadat deze intensief is behandeld.

Bindweefselmassage:

Neemt je laag voor laag mee naar de kern, de oorzaak van klachten en spanningen Deze diepere techniek is bij uitstek geschikt voor spanning die zich over een langere periode heeft vastgezet in het lichaam. Het activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Energetische massage:

Herstelt het contact met je innerlijk en maakt dat je blokkades los kunt laten. Deze massage kenmerkt zich door de rustige en contactvolle aandacht die gegeven wordt op specifieke plaatsen op het lichaam. Het brengt de energie in balans en laat deze weer stromen.
Een energetische massage sessie kan bijvoorbeeld bestaan uit de thema’s “aarde, vuur, water, lucht en ether”