Massage bij stress

Massage bij stress

Bij deze massage is volle aandacht voor die plekken waar stress en vermoeidheid vaak het meest voelbaar zijn, rond je nek en schouders. De aangename massagetechnieken en zachte bewegingen geven je maximale ontspanning. Daarnaast is er ook aandacht voor de oorzaak van de stress.

Tijdens de massage maakt je lichaam oxytocine aan als reactie op aanraking. Dit hormoon zorgt voor een gevoel van veiligheid, geborgenheid en verbinding. Dit maakt dat je beter bestand bent tegen dagelijkse stress.

Ook komen de neurotransmitters endorfine en dopamine vrij. Endorfine heeft een pijnstillend effect en het dempt angst. Dopamine wordt ook wel het gelukshormoon of beloningshormoon genoemd. Met een massage zorg je dus goed voor jezelf

Een massage helpt je ook om je lichaam weer te gaan voelen, de signalen die vertellen hoe het werkelijk met jou is, waardoor je stressklachten eerder herkent en erkent. Je leert aanvoelen hoe het werkelijk met je is.

Een massage kan stressveroorzakers (stressoren) niet oplossen. Maar het verlicht wel bij stress- en burn-outklachten. En het zorgt bij dagelijkse stress voor een balans tussen inspanning en ontspanning.