Afscheid

A F S C H E I D
_____________

En dan wordt je gebeld met de vraag of ik als holistische masseur ook op locatie masseer. Mijn antwoord is nee, dat doe ik niet. Dan zegt ze, het is voor een dierbare naaste van mij die in de hospice verblijft. Ze zou het heel erg fijn vinden om gemasseerd te worden. Tja dan kan ik moeilijk nee zeggen en wordt er een afspraak gemaakt voor een massage op korte termijn.

Ik heb de opleiding massage bij kanker gevolgd en daarin komt ook de massage in de terminale fase ter sprake, maar het blijft toch wel spannend, een onbekende persoon en omgeving.

De ontvangst in de hospice was heel hartelijk en het eerste contact met haar heel prettig. Ze is in het verleden regelmatig gemasseerd en weet precies wat ze fijn vindt en kan dit ook duidelijk vertellen. Graag ga ik hier op in.

Ik zie en voel dat ze enorm geniet van de aanraking, ze kan zich er helemaal aan overgeven en wordt er rustig van. Zo mooi om dit te mogen geven. Er volgen nog meer afspraken. Voor haar wordt het steeds moeilijker en mondeling communicatie is bijna niet meer mogelijk, maar ook niet echt nodig. Ze geniet steeds volop.

Het einde aan haar aardse leven komt sneller dan verwacht. Ik mag terug kijken op een aantal hele bijzondere ontmoetingen en ben dankbaar dat ik dit voor haar mocht doen. En onbewust doet het toch meer met je dan dat je in eerste instantie denkt.

Vergelijkbare berichten